Részecskeszűrő kiiktatás hátrányai

A részecskeszűrő javítása irdatlanul magas kiadás. Nagyon mélyen a zsebünkbe kell nyúlni

Rengeteg rémhír terjeng a részecskeszűrővel kapcsolatban, tudniillik a helyreállítás ára irdatlanul sok. A részecskeszűrő cseréje rettentően magas költség. Rettentően mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni. Az eredeti részecskeszűrő költsége több százezer forint.

Ha a részecskeszűrő lámpája felvillan, ne ijedjünk meg. Autózzunk ki a sztrádára és pörgessük fel a fordulatszámot. Ha azonban ez sem segít, keressünk fel egy részecskeszűrő szakembert. Aki egy új részecskeszűrő díjának töredékéért kiégeti a részecskeszűrőt. A Szűrőrészecske részecskeszűrő weboldalon látható még több tudásbázis. Gondoljunk a részecskeszűrő eltömődésére, ha a kocsi fogyasztása nőtt mialatt a teljesítménye látványosan romlott.

Megannyian nem ismerik tudják, hogy a dízel gépkocsik részecskeszűrővel szereltek. A részecskeszűrő funkciója az, hogy akadályozza a környezetroncsoló részecskék szabad távozását. Egy kitűnő részecskeszűrő a káros részecskék 90 %-át képes magába fogni.

A részecskeszűrő problémája jórészt 160 ezer km körül mutatkozik meg. Ez leginkább a személygépkocsi használatától függő. Akik kiváltképp rövid utakon használják, hamarabb találkoznak a bonyodalommal. A részecskeszűrő tisztítja magát. Csakhogy ehhez magasabb fordulatszámon kell vezetni több ideig. A regenerálódás menete elkezdődik, a részecskeszűrőben lévő korom elég.

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2017-09-02 12:43