Olcsó tintapatron utántöltése

A tintapatron árán rettentően sokat lehet megtakarítani

Ha csupán csak festéket töltenénk a tintapatronba, viszont a fúvókasor kapillárisaiban még levegő marad, az a tintapatron rövidesen bekövetkező helyrehozhatatlan meghibásodását okozza. A leglényegesebb pont tintapatron feltöltésnél, hogy mindenképpen a tintapatron fúvókasorának újbóli elindítása, a fúvókalégtelenítés.

A tintapatron árak ma már a csillagokban vannak. Csak pár példa: egy HP 301-es fekete festékpatron a boltokban 4000 forint felett van, a HP 301 színes tintapatron pedig majdnem 5000 Ft. A Canon nyomtatók esetében még rosszabb a helyzet. Egy fekete PG-40 tintapatron kb. 5-6000 Ft, egy színes CL-41 tintapatron pedig 6-7000 forint körül van. A többi Canon és HP tintapatronok is hasonló a helyzet: a tintapatronok megfizethetetlenül drágák lettek. De nyomtatni muszáj.

Amikor pedig új tintapatront vásárolnánk, nem ritkán 4000 - 6000 Ft-ot vagy még többet kell azokért fizetnünk. Ráadásul külön a fekete tintapatronért és külön a színes tintapatronért. Tippek a Refillparadise tintapatron honlapon. Manapság már egyetlenegy cég se lehet meg tintapatron és nyomtató nélkül, és a magánemberek háztartásainak egyre nagyobb részében is ott vannak a tintasugaras Canon, HP nyomtatók. Ezekben a nyomtatókban pedig ott vannak azok a tintapatronok, amelyek mindössze 200-250 oldal kinyomtatása után üresek lesznek.

Forrás: refillparadise.hu, 2018-02-28 17:48